Rørlegger i Kongsberg

Rørmont er din rørlegger i Kongsberg. Vi utfører alle typer rørleggertjenester og er totalleverandør av komplette bad og våtrom.

Når du har et prosjekt som krever rørlegger kan du legge det i våre hender, så fikser vi alt. Vi tar hånd om alle nødvendige godkjenninger og søknader, og tar hånd om dokumentasjon av prosjektet. Dersom jobben krever håndverkere fra andre fagfelt som elektrikere og snekkere, koordinerer vi med dem og samler inn deres dokumentasjon når alt er ferdig.

Vi er en våtroms-sertifisert rørlegger, men hva er egentlig et våtrom?

Rørlegger for både våte og tørre rom

Et våtrom er enkelt forklart et rom med vanntilførsel, og sluk i gulvet. Ifølge Fagrådet for Våtrom (FFV) er for eksempel ikke et rom med kun klosett og vask å regne som våtrom.

Dersom du derimot har en sluk, for eksempel i forbindelse med en dusj eller en vaskemaskin, er rommet umiddelbart betegnet som et våtrom. Selv om sluken aldri skulle være i bruk.

Myndighetene har ikke lagt frem noe krav om vanntetting av våtrom, men allikevel er forsikringsselskapene veldig klare på hva slags skader de erstatter. Dersom det har vært utført arbeid som ikke er korrekt i forhold til standarden, eller det er brukt uholdbare produkter, vil du få store problemer med å få dekket en potensiell vannskade.

Du bør derfor benytte deg av autoriserte fagfolk til den grunnleggende oppussingen av våtrommet. Alt av rørleggerarbeid og elektriske installasjoner må eksempelvis utføres av sertifiserte profesjonelle. Flislegging kan du imidlertid fint gjøre selv, men du bør bruke membran og fuktsperre under flisene. Fliser er nemlig ikke tette, og vann trenger rett gjennom og inn materialet bak flisene, hvis dette ikke er beskyttet. Velger du å legge flisene selv må du passe veldig godt på at du ikke punkterer membranen mens du holder på.

En annen ting det er verdt å merke seg er at et rom med vaskemaskin heller ikke nødvendigvis er et våtrom. Hvis vaskemaskinen er plassert i et kott, på kjøkkenet eller andre steder i huset hvor det ikke er sluk i gulvet, er dette heller ikke regnet som et våtrom. Dersom man for eksempel kaller en bod med vaskemaskin for et våtrom i forbindelse med et hussalg, bruker man feil definisjon på rommet.

Det er flere grunner til at du skal bruke fagfolk til rørleggerarbeidet også i det som kalles tørre rom. For det første har du aldri lov til å utføre arbeid på rør som står med vann under trykk. Det betyr grovt sett alle rør som fører vann inn i rommet.

Den andre og minst like viktige årsaken er at forsikringsselskapet ofte ikke vil dekke skader som har oppstått der hvor det ikke har blitt brukt fagkyndige til å utføre arbeidet. Det kan med andre ord bli svært kostbart å forsøke å gjøre jobben selv.

Trenger du rørlegger i Kongsberg bør du heller kontakte oss for et uforpliktende pristilbud på oppdraget. Du vil sannsynligvis raskt se at det ikke er verdt risikoen på å forsøke å utføre jobbens selv.

Rørmont – din rørlegger i Kongsberg

Hør med oss når du har behov for en rørlegger. Vi tar på oss både små og store oppdrag, og utfører arbeidet til avtalt tid og pris.

Vi har også samlet oss en stor database med referanser. Dersom du ønsker å høre om andre opplevelser med å bruke oss, sender vi gjerne over attester eller sitater fra tidligere kunder.

Rørmont er din rørlegger i Kongsberg

Kontakt oss